torsdag den 27. marts 2014

Et lille tip der gør det lettere at få pakket familien til ferie.

Hvis i er som os og har flere børn, kender i måske også situationen, med at man skal have pakket hele familien til ferie og det kan tage overraskende lang tid? Jo mindre børnene er, jo værre ikke.

Vi har et par tips til at speede processen lidt op. Dem får du her.
Men først en lille historie. (Som også forklarer hvorfor dagens indlæg er illustreret med en osteskære)

 Engang for mange år siden, var vi på besøg hos nogle gode venner. Jeg opdagede til min forbløffelse, at de havde 2 osteskærere. Hvorfor i alverden har i dog to osteskærere? Spurgte jeg. "Fordi så behøver vi ikke mangle en, når den anden er i opvaskemaskinen, og de koster jo ikke ret meget" svarede min gode veninde.
Og hvor har hun ret. Den tanke gang har jeg ofte brugt efterfølgende. Der er altså ting det er praktisk at have flere af, ud over osteskærere (som jeg nu også har 2 af - sur Price sur Price)

Og dagens tip, er faktisk afledt at ovenstående historie. For hjemme hos, har hvert familiemedlem sin egen toilettaske og i den ligger, hvad man har brug for, når man skal ud døren.

Dvs tandbørste, tandpasta, hårbørste, sæbe osv. = En færdig pakket toilettaske

Altså, medbringer man ikke den tandbørste der står i kruset og den deo der står i skabet. Det er faktisk utrolig praktisk - også fordi risikoen for at glemme noget minimeres kraftigt. Og kender du det, med at være kommet hjem og have brug for at få børstet tænder, men der er ikke lige pakket ud endnu? Ja ikk!

Så når vi pakker til en rejse/ferie, så henter hver mand blot sin toilettaske, og så er den del pakket. Færdig bom, ikke noget med at rende rundt og fylde op - heller ikke til børnene.

(Mine drenge har endda selv lavet deres toilettasker, du kan se den ene her: http://brombleberries.blogspot.dk/2010/07/emil-har-lavet-en-toilet-taske.html )

Bonus tips om solcreme: Lidt på samme måde, har vi samlet alt vores solcreme, aftersun og solstifter i en stofpose. Skal vi af sted hvor solen skinner, så er posen lige til at gribe og medbringe.

Se evt. også indlægget om ting der er gode at medbringe når du skal bo i lejlighed på ferien. Du finder det her: Huskeliste lejlighedsferie

*********
Hvis du vil have besked næste gang der er nye tips til ferie i børnefamilien, så smæk din mail ind i feltet øverst til højre her på siden (ingen spam, kun info om indlæg) eller følg med via bloglovin.

*********
Hvis du skulle stå og mangle en mindre toilettaske i sjovt stof til dit barn, så har du mulighed for at købe den af mig. Så syr jeg den personligt til dit barn, når vi har talt lidt om farver/interesser/muligheder. Det koster kun kr. 60,- + porto. Send mig en mail på
malene (a) paleolivet.dk

*********
Dejligt du læste med så langt. Håber vi ses igen.



fredag den 21. marts 2014

Huskeliste til ferie i lejlighed

Man kan også være heldig at få altan i lejligheden

Vi har de sidste par år valgt at bo i lejlighed på skiferien, frem for hotel. Ulempen er,at man ikke får maden serveret. Fordele er bl.a. at man har langt mere plads, et køleskab og et bord alle kan sidde om. Og når vi holder os til de lette retter og deles med børnene om arbejdet, så går det fint endda.
Hver morgen spiser vi en gang æg og bacon, så maven er godt fyldt til dagens skiløb. Erfaringen siger, at en Semmel med nutella, smager fint, men gør os lynhurtigt sultne igen. Og det har vi jo ikke tid til.

Skal i også bo i lejlighed, er der et par ting det kan være praktisk at medbringe hjemmefra. Så man ikke skal fare ud og handle alt fra bunden.

Disse ting, har vi haft glæde af:

  • Viskestykker
  • Karklude
  • Frostposer
  • Affaldsposer
  • Madpapir
  • elastikker
  • opvasketabs til opvask 2 x pr dag.
  • Evt. en lille flaske med sulfo
  • The/kaffe
  • En kniv der kan skære
  • Et udvalg af krydderier inkl salt, peber, karry, paprika, hvidløgspulver
  • knækbrød
  • en eller anden form for pålæg, der kan tåle at rejse, hos os Peanutbutter.
  • Evt. figenstænger, rosiner eller lign.


De 3 sidste, er for så kan man altid give sultne børn lidt at spise i en fart, også selv om supermarkedet, måske ikke lige er åbent endnu.
I år ankom vi fx lørdag aften, og Supermarkedet åbnede først Søndag kl. 14.

onsdag den 5. marts 2014

Billigt udstyr til skiferien.


En af de fede ting ved at tage af sted sidst på sæsonen, er jo at har man brug for at supplere sit udstyr, så er tingene kommet på tilbud, inden man skal af sted. Det er jo aldrig tilfældet omkring uge 7/8. Der skal man helst være forudseende, og købe NU, hvad man mangler til næste års ferie,

Og se lige her en masse gode tilbud, hvis man lige mangler et varmt lag eller et par nye skisokker:
Skiwear4u.dk - Skitøj, ski, og andet skiudstyr.


Jeg tror da fx lige jeg skal nå at have mig en ny skipulli jeg er lidt vild med den lilla.
Og et par af de her ski-solbriller. Wauw. Er vild med de hvide!

Min den ældste skal have et par nye skibriller og han har valgt disse: Oakly persimmon.
For de er seje :-)

Silje frøs en del om fingrene sidste år, så hun skal ha et par Uld-fingervanter til at tage på inde i luffen. Karma kids fingervanter



Nå, men ud over det, må jeg jo hellere til at finde sidste års pakkeliste frem.

Læs evt. mere her: http://www.feriemedboern.blogspot.dk/2014/02/udstyr-til-skiferien-undga-de-store.html om hvad vi mener, er nødvendigt udstyr til skiferien!

Så må i nyde foråret, mens vi lige vrider det sidste ud af sneen. Ps. Der er stadig masser af sne!