søndag den 23. februar 2014

En lørdag på Isaberg


I går var jeg med drengene og drengenes klub en tur til Isaberg. Det var en hyggelig tur og nøj hvor var det rart at være på ski, når det er mere end et år siden. Så på trods af tøvejr og til sidst regnvejr nød vi det alle 3.

Her er derfor en anmeldelse af Isaberg.

Men som i måske kan lure på billedet fra i går, var der ikke meget sne tilbage. Eller dvs, der var absolut kun sne på pisterne. Resten var væk for længst. Det var faktisk lidt syret, sådan at sidde i 6-stole liften omgivet af grønt og ikke kunne se spor af sne.

Men på trods af mange dage og nætter med plus-grader, var det lykkedes dem at holde så meget på sneen at 9 ud af 10 piste var åbne. Og sneen var faktisk anstændig, men lidt tung selvfølgelig.

Skiløbet:
Der er faktisk både grønne, blå, røde og sorte piste. Er man vant til at stå på ski i alperne, vil de føles meget korte og "nemme" i forhold til farven. Men selv om vi alle 3 har stået på ski i mange år, havde vi nu en meget fin dag. Den sorte har lidt pukler og var ofte fri for ret mange mennesker. Jeg elsker at have bakken for mig selv. Er i godt øvede, vil en dag være  rigeligt. For så har man prøvet alle bakkerne mange gange. Er man på begynder stadiet, vil man sagtens kunne få flere dage til at gå i området. Den grønne helt nede i bunden, gør at selv ret små børn kan være med her.
Der er også mulighed for at købe skiskole.

Lifterne.
Liftene fungere fint og vi oplevede ikke nævneværdige køer. Der er 2 stole lifte og resten af slæbelifte. Personalet er søde.

Mad: 
Du kan købe mad og drikke i deres bar/restaurante eller du kan spise medbragt mad. Den kan enten indtages i varmestuen eller på nogle af de mange borde/bænke der er sat op rundt omkring. Der er også mulighed for at lave bål og grille. Du kan købe brænde på stedet.

Transport:
Vi kørte med børnenes klub i en bus. Det tog under 4 timer fra Hillerød. Der er ca. 230 km fra københavn. Der er flere selskaber, der tilbyder en-dags og weekend ture, hvor det hele er arrangeret, og man nærmest bare skal tilmelde sig.

Webcam:
Er du nysgerrig for hvordan der ser ud med vejr og sne den dag du skal afsted (eller dagen før), så kan du tjekke deres webcam.
http://www.isaberg.com/sv/om-isaberg/webcams
Det bliver kun opdateret en gang i mellem, så tjek tid og dato!Læs mere om Isaberg:
http://www.isaberg.com/sv/vinter
http://www.netski.dk/isaberg/
http://www.isabergski.dk/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar