onsdag den 20. november 2013

Før Skiferien. Træning med børn


Vi ved det jo godt, ikk? Jo bedre formen er - jo bedre skiferie. Både for børn og voksne!

Hjemme hos os i den skøre familie, har vi haft stor succes med at indføre, at HELE familien træner sammen i ca. 2-3 mdr. inden ferien! Når jeg skriver HELE med stort, er det fordi, jeg også mener den lille på helt ned til 3 år!

Jeg har typisk fundet et program på nettet og printet det ud. Op på køleskabet med det og tag en snak med familien. Sæt datoer på de første par gange. Endnu bedre aftal faste dage.

Det bedste er, ungerne elsker det. Det er sjovt at lave noget sammen og grine af mor og far, der ruller rundt på gulvet!
Og når man har kørt programmet et par gange, sker der typisk det, at børnene husker de voksne på det! (og min erfaring siger mig, at det kan være godt, at have et par glade unger, til at "hjælpe" de voksne med at holde ved).

En anden stor succes i den forbindelse har også været "skiftende opvarmnings-instruktør". Så mor og eller far, har måske stået for opvarmningen de første 2 gange, derefter er det børnenes tur. De ELSKER det, pludselig er det dem der bestemmer om hele familien skal hoppe frøer, eller løbe i kæde rundt i hele huset. Vær forberedt på at være med på den værste og grine lidt!

Det er ALTSÅ bedste at komme i gang 3 mdr. før, men 2 mdr. eller halvanden måned er stadig langt bedre end ingenting.

Her er nogle af de programmer vi har afprøvet:

http://www.skifys.dk/komiform.htm
og dette
http://www.skisport.dk/artikler/skitraening/

Pssstt: De voksne kan nok have glæde af at være i lidt bedre form, et ski-træning med ungerne kan præstere. Så du kan med fordel træne ekstra ved siden af, fx cykling, løb og mere styrketræning. Ferien er bare sjovere, når man har energi til det hele, ikk ;-)

GOD FORNØJELSE!

**************************************************

Follow my blog with Bloglovin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar