fredag den 29. november 2013

Barnet på skiskole - sådan bliver det en god oplevelse

Store drenge har det også sjovt på skiskolen
 I går skrev vi om, hvorfor det er så vigtigt, at lade børn komme på skiskole. I dag vil vi fokusere på, hvordan det bliver en god oplevelse.

Der er nemlig ikke noget bedre, end at hente et barn i skiskolen, der stråler som en lille (udmattet) sol og fortælle begejstret om sin dag og alle de nye venner og oplevelser. Vi taler af lang erfaring her :-)
Hvis vi ligger sammen, har vi vel haft børn i skiskole noget nær 17 gange!Den bedste oplevelse for barnet:

1) Tal med forventning og begejstring om at skulle i ski-skole. Fortæl hvor sjovt det blive - hvor sej barnet bliver på ski. Og måske kan de løbe hurtigere/bedre/sejere end mor og far allerede i morgen. Nedton hvad i andre skal foretage jer imens. Barnet er helt sikkert den der får det sjovest!

2) Snak også gerne på forhånd om alle de nye venner, der bliver mulighed for at møde. Og hvor sød skilæreren garanteret er.

3) Der skal NOK tøj til. Børnene sveder ikke hele tiden så meget som os voksne. Har flere stille perioder. Dagen bliver ikke sjov, hvis man fryser.

4) Selv om ski-skole er godt for barnet, gælder det også om at kunne stoppe mens legen er god. Her tænker vi især på de helt små børn. Hvis man er 3 eller 4 år, kan en hel dag på ski-skole være meget lang. Så kig gerne forbi med mellemrum for at se hvordan barnet klarer den. Og tag ham eller hende med hjem, hvis i kan se, der er udsolgt! *

5) Og nu vi taler om at kigge forbi, så mener vi udspioner barnet, fra et sted hvor du ikke kan ses. Ikke noget med at vinke, hver gang i kommer forbi. Det tager barnets fokus fra de lege og øvelser de er i gang med. Og forstyrre alle.

6)Tal gerne med de andre forældre når i henter. Måske er der andre der bor på samme hotel og i kan arrangere, at børnene kan mødes uden for ski-skoletid. Så er det endnu sjovere at komme i ski-skole i morgen.

 *************************************
I Østrig og Italien kan man ofte købe garanti for Dansk talende skilærere.
I Sverige og Norge taler de "nordisk", det vil sige, læreren er fra landet, men kan omskrive de sværeste ord til noget er er forståeligt for et dansk barn.


(*Vi har en dag stået og set 3 årige Silje ligge sig ned i sneen for at tage en lur - der var helt udsolgt. Så vi skøjtede lige ned at skrabede hende op. Vi har også set Emil på 5 år, stå for enden af en bakke og bare falde sammen, fordi benene kollapsede under ham af træthed. Det var så ikke på skiskolen, men han var jo bare liiige igang med at afprøve sin nye færdighed og synes det var fedt.)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar