fredag den 10. januar 2014

Afsted på ferie. Men hvad nu med AL den bagage?


Silje har været med på skiferie siden hun var 8 mdr. I starten var det dog barnevognen/far der bare bagagen.

Kender du det? 2 voksne, 3 børn af sted på ferie med fly, tog eller bus. På skiferie eller solferie eller byferie. Uanede mængder at ting skal SLÆBES af sted i uanende mængder af kufferter og tasker og de voksne har næsten ikke arme og kræfter nok.
Og da slet ingen ledige arme, til også liiige at holde fast i børn, som farer af sted til højre og til venstre.
Pew....
Silje i lufthavnen med sin bagage på ryggen

Her i den tossede familie fandt vi hurtigt ud af, at det ikke fungere særlig godt. Og bestemt er et minus for ferien. Men .. vi er jo gamle spejderledere og ved af erfaring, at børn kan så meget mere end vi lige tro, ikk!

Så her i familien er reglen af ALLE bære noget. Vi har gerne pakket i rygsække. Store til de store og små til de små. Det der ikke kan være i 5 rygsække/kufferter skal ikke med. Og JO vi har også haft hjelme og skistøvler med i bagagen. (Altså ikke skistøvler til alle 5, vi lejer altid til børnene, da de jo skal have ny størrelse hvert år). Og storebror bærer måske nogle af lillesøsters ting, men det kan han sagtens klare. De stærkeste tager selvfølgelig det tungeste.


Der pakkes

Ud over bagagen pakker vi også 1 lille turrygsæk til hver. Det er vores håndbagage.  Den er som regel fyldt med en vanddunk (tom hvis vi skal flyve, så fylder vi den efter tjek ind - det må man godt! , lidt snack og underholdning/bøger/opgaver (se også indlægget her: Underholdning til ferien )

Det er håndbagagen også er en rygsæk har den kæmpe fordel, at du så har tur-rygsække til alle når du når frem. Det har vi haft brug for, hver gang. Måske ikke dem alle, men det er praktisk at alle har en!

En del af vores bagage (altså den rigtige med alt tøjet) er ALTID rygsække, men alt efter destination indgår der også kufferter på hjul. Det kan gøre det nemmere for de mindste at flytte sine sager eller man kan vælge en virkelig stor og hvis man har brug for at aflaste børn, kan der ligges en rygsæk på træk-ud håndtaget. Udfordringen er, hvis du fx ender med at skulle flytte dig en del gennem sne eller trapper eller grusvej.

Du kan finde kuffert på hjul fx her: Kuffert med hjul
Og et kæmpe udvalg er rygsække her: Rygsække fra Billigsport24.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar