mandag den 27. januar 2014

Skiferie med børn i Livigno. Anmeldelse


Sidste sæson var vi på skiferie i Livigno Italien. Vi havde som altid en dejlig ferie.
Børnene var på det tidspunkt 6, 10 og 13 år. Og vi var afsted allerede i uge 2. Altså starten af Januar

Hvad synes vi som om Livigno, set fra et børnefamilieperspektiv:

Det gode:
Sneen var helt fantastisk. Jamen, fuldstændig fantastisk siger vi bare. Og der blev brugt meget tid på at vedligeholde og passe pisterne.

Pisterne var gode, varierede og brede. Vi kan godt li lange piste. (Derfor vi rejser mere sydpå end nordpå). Og det finder man i Livigno. Der var ikke særlig overfyldt, så man kunne ofte opleve at have det hele for sig selv. Det skyldes nok mere tidspunktet end stedet. Men fordi mange af pisterne er virkelig brede, er det generelt nemt at "komme til".
Og der er mange mange km piste af alle slags. Området er forholdsvis sammenhængende, så man ikke ved en fejl, ender i "den forkerte dal". Det er der nogen af os rundforvirrede, der sætter pris på.

Sjov på pisterne. Rundt omkring var der lavet sjove baner man kunne følge. En med dyr der gik rundt i et terræn, hvor man bare skulle følge sporet og kunne se sjove ting undervejs. En anden, hvor man skulle igennem og under forskellige ting der kunne sige lyde. Hvilket barn synes ikke lige det er sjovt, at ramme en gong gong med sin skistav eller hjelm?


Skilærene: Siljes skilære var Italiener. Men!!! han talte dansk. Måske lidt gebrokkent, men fint nok til at Silje forstod hvad der foregik. Og de var kun 2 på holdet. Selvfølgelig ikke så socialt, men indlæringsmæssigt rigtig godt! (Læs mere om skiskole her)Her handler det nok også lidt om tidspunkt på sæsonen. Livigno har 2 skiskoler, så det burde være muligt, at finde et passende hold til barnet.

Det mindre gode:
Temperaturen var virkelig lav. Vi oplevede ned til minus 17 grader og guiderne sagde, at det ikke var unormalt, at der var endnu koldere i januar. Det gjorde det svært at holde varmen i skistøvlerne og satte i det hele taget store krav til påklædningen. Den ældste og hans mor, kan god lide at race. En dag vi havde racet ned af en bakke og målt os selv til ca 60 km /h, stod vi og gloede på hinandens hvide næsetippe. Vi havde fået en midlertidig forfrysning i næsen og fik travlt med at tø op! Den lille på 6 år, stoppede også skidagen tidligere end normalt pga temperaturen.

Udvalget af restauranter i terrænet var mildest talt elendigt. I Østrig er det nemt at finde et nyt hyggeligt sted at spise hver dag. Her var der langt mellem stederne og de serverede generelt ensformig og kedelig mad.

Liftkortprisen er i den pebrede ende og kan nærme sig 2000 kr for en voksen.

Om selve byen og overnatningen:
Vi boede i en lejlighed. Dejlig tæt ved et supermarked. Og det betød, at vi egentlig endte med at alve mad oftere, end vi først havde planlagt. Fordi det var nemt at handle og vi ikke altid gad at samle børn og voksne tilstrækkeligt sammen, til at kunne gå ud og spise. (Læs tips til at spise på restaurant med børn her) . Der er flere supermarkeder i byen og de har generelt et lækkert udvalg af kød og delikatesser, samt grønt. Så det er nemt. Der findes også flere gode spisesteder og gå i byen steder.

Busserne - som du kører gratis med, så længe du har et liftkort, kører også om aftenen og kører i en cirkel rundt i byen.  Så skal du længere væk fra din bopæl, kan du nemt tage bussen. Eneste minus er, at de ikke går hele natten, så man skal tage hjem i tide, hvis man ikke vil betale en taxa.
Busserne kører i en slags ring rundt i byen, så man kan godt risikere, at den ene vej, tager noget længere end returvejen.

Italienerne og Livigno
Italienerne kan også godt lidt at stå på ski i Livigno. Så der er ikke kun turister. Vi oplevede en sjov ting. Nemlig, at når det sneede, blev pisterne fyldt med Italiernere. De stod tidligt op, for at få dagen på ski. Når solen skinnede, var der god plads på pisterne. De gik simpelthen mere op i at få den fede sne end i vejret. Det føltes lidt omvendt, men er vel fornuftigt nok.

Dom
Vi vil gerne tilbage til Livigno. Vi medbringer masser af varmt tøj og et par støvlevarmere til konen, så skal det nok blive superfedt! Det er et godt område, når man gerne vil have nogle udfordringer og har større børn.
Helt små børn får nok ikke, så meget glæde af mulighederne, så har i kun små børn, vil vi anbefale Lofer i Østrig i stedet.

Links:
Du finder Livigno Webcams her. Så kan du sidde og glæde dig hver dag, indtil du skal afsted. http://www.livigno.com/en/sport/verificare/webcam/webcam2.htm

Og her er hvad Thomas Uhrskov skriver om Livigno:
http://www.uhrskov.dk/Destinationer/livigno


Ingen kommentarer:

Send en kommentar